sobota, 22 grudnia 2012

Rafaello


Biszkopt:
4 jaja
¾ szkl. cukru
¾ szkl. mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z w/w składników upiec biszkopt.

Masa:
3 kremówki (po 200ml)
3 paczki wiórków kokosowych (po 10 dag)
2 białe czekolady (po 10 dag)
2 paczki Śnieżki
cukier waniliowy
żelatyna w listkach
mleko

½ kubka kremówki zagrzać i rozpuścić 1½ czekolady. Resztę kremówki ubić ze Śnieżką. Do ubitej śmietany dodać schłodzoną czekoladę i 2½ paczki wiórków kokosowych oraz żelatynę. Wszystko wlać na zimny biszkopt i posypać resztą wiórków kokosowych z utartą pozostała czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz