pieczenie: 2 godziny
trudność: łatwy
składniki
50 dag kefiru
8
dag płynnego miodu
1
torebka suszonych drożdży
25
dag mąki pszennej
12
dag pestek dyni
15
dag pestek słonecznika
1 łyżka soli
Etapy przygotowania
Kefir wymieszaj z miodem i lekko podgrzej. Odstaw, wsyp drożdże i mieszając rozetrzyj je.
1 łyżka soli
Etapy przygotowania
Kefir wymieszaj z miodem i lekko podgrzej. Odstaw, wsyp drożdże i mieszając rozetrzyj je.
Dodaj mąkę, sól i wszystkie ziarna. Miksuj
około 3 minut.
Ciasto umieść w nasmarowanej tłuszczem i
wysypanej mąką formie keksowej (25 cm długości). Wstaw do piekarnika o temp.
175 stopni C i piecz około 2 godzin. Na ostanie 30 minut pieczenia przykryj
chleb folią aluminiową.
Gotowy chleb wybij z formy, ostudź i
podawaj do różnych past
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz