2 szklanki marchewki utartej na drobnej tarce
ok. szklanki bakalii
2 łyżki skórki pomarańczowej
2 szklanki mąki
2-4 łyżki cukru, najlepiej brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy do pierników
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
woda w razie potrzeby
ok. szklanki bakalii
2 łyżki skórki pomarańczowej
2 szklanki mąki
2-4 łyżki cukru, najlepiej brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy do pierników
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
woda w razie potrzeby
Marchew, bakalie (wcześniej zalane wrzątkiem i odcedzone) i skórkę
mieszamy ze sobą. Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, cynamonem i
szczyptą soli. Mieszamy mąkę z bakaliami i olejem, dodając tyle wody, aby
wyszło dość gęste ciasto.
Wkładamy ciasto do blaszki i pieczemy około godziny w 180-190°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz