Przepis jest mojego pomysłu, więc nie gwarantuję, że będzie innym smakowało, hihi.... mi smakuje bardzoooo...
SKŁADNIKI:
1 papryka zielona
2 średnie pomidory (sparzone, bez skórki)
ogórek kiszony
cebula
czosnek
soczewica (może być z puszki, ja kupuję gotowaną na parze Bonduelle)
vegeta
zielona pietruszka
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Cebulkę pokroić w talarki i usmażyć na złoty kolor, dodać pokrojoną paprykę (ja kroję w paseczki około 1x2cm), pomidory w kawałkach, soczewicę z puszki (lub ugotowaną wcześniej) i wszystko razem podsmażyć parę minut. Następnie dodać vegetę, czosnek w plasterkach, ogórek kiszony pokrojony na kawałki. Poddusić pod przykryciem jeszcze parę minut. Na koniec dodać natkę zielonej pietruszki.
Świetnie smakuje z razowym chlebem posmarowanym słonecznikową pastą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz